Fotballtrening for 6-åringar

Her er dei åtte seksåringane som var på den siste treninga før dei skal over på miniknott.

Også i år har 6-åringane hatt eigne treningar hausten dei startar i 1. klasse.

I heile haust har dei møtt opp til trening i Prestavikjo saman med foreldra for å prøva seg på fotballtrening før dei skal vera med på miniknott-trening saman med 2. klasse etter nyttår. Det kan vera trygt å prøva seg berre saman med klassekammeratane sine i starten, slik at ein blir kjend både med korleis ei trening går føre seg, og kva fotball eigentleg er. Gjennom hausten har dei øvd på pasningar, skot, dribling, leik med ball og spel på små mål, alt under engasjert leiing av Anette Goa Bråtveit.

Det har stort sett vore 7-9 med på treningane kvar gong, men i løpet av hausten har alle 12 som går i 1. klasse i år våre med på trening. Nå blir det pause fram til miniknott-trening startar opp etter nyttår. Mest sannsynleg blir treningstida måndagar kl 16.45-17.45, men det kjem me tilbake til.

Takk til foreldre som har møtt godt opp og villig hjulpe til med øvingar, knyting av sko og psykisk støtte, og takk til Anette som tok på seg jobben som trenar!

G16 ferdig med sesongen

G16-laget har vore ferdig med sesongen nokre veker og avslutta ei jamn pulje på 6. plass.

Suldalsgutane vann tre kampar ganske klart, og så hadde dei marginene mot seg i tre kampar som ein fort kunne fått poeng i. Spesielt var eittmålstapet borte mot puljevinnarane Nord surt å svelgja. Bittert er det også å tapa med eitt mål mot nabolaget Sauda. Sidan det berre vart haustsesong, blei det spelt enkel serie der ein ikkje fekk tatt revansje. Sjølv om det vart 6. plass, er vegen opp til 3. plassen kort. God innsats!

Det har vore godt oppmøte og bra trøkk på treningane til G16 i haust, og trenarteamet Tor Arne Sigstad, Øyvind Marvik og Kristian Steine har gjort ein flott jobb med gutane gjennom mange år. Tusen takk til dei, også i år!

For nokon var kanskje dette siste året som Suldalsgut-spelar, dei eldste er 17 år og på veg ut i Verda, men me håpar me greier å laga til eit lag til neste år også. Den jobben startar nå.

J15 på medaljeplass!

Det blei akkurat ikkje gull, men det blir sølv eller bronse på J15-laget.

I går avslutta J15-laget sesongen med ein solid bortesiger 5-2 mot Skjold/Stegaberg, og med det er medalje sikra.

Åkra vinn pulja, tre poeng føre Suldalsjentene, men Suldal både slo og spelte uavgjort mot puljevinnarane. Vindafjord/Etne har ein kamp igjen, og vinn dei den så går dei forbi Suldal på målforskjell. Uansett er det ein flott prestasjon som er gjort i haust! Flott innsats av jentene, det er kjekt å komma ned på banen og sjå så mange på trening og sjå at dei blir stadig flinkare. Me håpar alle held fram til neste år! At Suldalsjentene år etter år hevdar seg i toppen av 2. divisjon er svært bra prestasjon!
Stor takk til Torbjørn Indrebø som tok tak i laget då me stod utan trenar i vinter. Han har verkeleg fått til speleglede og entusiasme rundt laget. Stor takk skal også Simmen Bratland ha som alltid er positiv og stiller opp. Han har teke ansvar for treningar og kampar i haust når Torbjørn ikkje har hatt høve.

(meir…)

Tips og bilde til jubileumsbok: Suldal IL 75 år

Suldal IL blir 75 år i 2021. Har du noko som kan passa i ei jubileumsbok?

Neste år feirar Suldal IL 75-årsjubileum etter stiftinga i 1946. I samband med jubilèet ønskjer me å samla saman stoff til ei jubileumsbok.

Me er så heldige at Terje Bråtveit og Nils Bergjord har takka ja til å gå i gong med arbeidet med boka, og dei ønskjer gjerne bilde og tips til gode historiar frå aktiviteter og hendingar i regi av Suldal IL.

Me hadde sett stor pris på om folk kunne sett gjennom albuma sine og sendt bilde, historiar og andre ting som fortel noko om kva som har skjedd i idrettslaget på e-post til forfattarane på jubileumsbok@suldal-il.no .

Ta gjerne kontakt med forfattarane direkte også!  Arbeidet er alt i gong, så det er berre til å hiva seg rundt!

Sakna: Referatboka for hovudstyret Suldal IL 1991-2005

I arbeidet med jubileumsbok til 75-årsjubileum neste år, etterlyser me referatboka for hovudstyret i Suldal IL for åra 1991-2005.

Dersom nokon har denne, eller veit kor den er, blir me svært glade dersom de kan levera den til dei som jobbar med jubileumsboka; Terje Bråtveit eller Nils Bergjord. Om de sender e-post til jubileumsbok@suldal-il.no når de begge to, eller ta kontakt med ein av dei på anna vis.