6. div: Suldal – Brodd 2 4-2 (2-1)

Årets andre heimekamp, og vesentleg betre bemanna enn sist.

Målet for kampen, bortsett frå å vinna, var å ha fokus på å halda lagdelene saman og prøva og spela fotball lengst mogleg. Unngå for mange lange ballar.

Vanlegvis er det motstandarane som skårar først, men denne gong var det Suldal som tok leiinga.14 minutt ut i kampen fekk me til eit av fleire gode angrep i kampen. Keeper Jørgen Mikkelsen spelte ut til backen Torjus Steine. Han gav vidare til Tore Bendiksen Søraas som spelte nydeleg gjennom til Mohammed Ibrahim Dawud. Mohammed hadde fri veg mot mål og banka ballen sikkert i mål til 1-0-leiing. (meir…)

Informasjonsmøte «Prosjekt Prestavikjo»

Informasjonsmøte om «Prosjekt Prestavikjo».

Torsdag 12. mai fekk Suldal IL legga fram tankar om korleis ein kan få meir aktivitet i Prestavikjo på Vinjar Grendautval sitt møte.

67 tilhøyrarar i dei fleste aldrar møtte, spesielt kjekt at det kom ungdommar!

Jon Bråtveit hadde ei gjennomgang av korleis Prestavikjo kan sjå ut, dersom grenda, idrettslag, politikkarar, sponsorar, stiftelsar og kommune går saman om å få dette til.

Målet er å laga eit nærmiljøanlegg, eit anlegg som er ope og tilgjengeleg for alle kvar dag, heile året. Det skal leggast til rette for ulik aktivitet, med spesiell vekt på den uorganiserte aktiviteten. 3’ar-bane til fotball, fleirbruksbane, pumptrack, rulleskiløype, balansepark, treningsapparat, grillplass, freesbeegolf, asfaltering for å auka mobiliteten for alle brukargrupper og tribune er nemnd som aktivitetar og element som ein kan få til. (meir…)

Suldalsserien: Gubbar: Suldal – Erfjord 6-5 (3-0)

Gubbalaget mot Erfjord: Bak frå venstre: Hans Olav Brustveit, Jon Bråtveit, Geir Bjarte Hoftun, Thomas Brustveit, Olav Bakka Berge, Michal Kral, Raymond Krogh. Framme f.v.: Odd Åsgeir Lunde, Sveinung Steine, Christer Hansen, Arne Mehus, Vidar Jørgensen Nærheim. Johnny Hetland lurte seg unna bildet i dag også!

Ny kamp for gubbalaget i går, denne gong kom Erfjord på besøk.

Dei fleste kom frå forrige kamp utan mèn som ikkje lot seg lega på ei veke. Nokre stive lyskar har det vore siste veka, men alle kom seg i alle fall på arbeid i dagane etter kamp!

Første kamp kom nok litt brått på oss, både når det gjaldt drakter, rutiner og spelemønster. Til denne kampen var fleire av rammene som skal vera rundt kamp i Prestavikjo på plass. I tillegg til bortedraktoverdelene til a-laget (svart), stilte me nå med både avlagte shortsar og sokkar frå tidlegare tider, slik at draktsettet nå er fullt. Får rota fram ein keeperdrakt også til neste gong! (meir…)

Suldalsserien: Gubbar: Sand – Suldal 7-3

Første gubbakamp: Bak frå venstre: Sveinung Steine, Jon Bråtveit, Odd Åsgeir Lunde, Olav Bakka Berge. Framme f.v.: Vidar Jørgensen Nærheim, Tom Gardsteig, Ronny M. Rugland, Michal Kral, Helge Lauvsnes. Johnny Hetland og Christer Hansen kom også til.

Det er i mange år snakka om å få i gong fotballkampar mellom grendene for vaksne, men det har vore med snakket. Det var til slutt Jelsa IL som gjorde noko med det. Fantastisk kjekt tiltak!

Laga som har meldt seg på Gubbaserien er Jelsa IL, Haugil IL, IL Sand, Erfjord IL og Suldal IL. Det blir spela dobbel serie, totalt åtte kampar for kvart lag. Utgangspunktet er 7’ar-serie, altså sju spelarar på banen. Kanskje er det nokre gonger at det blir knapt med spelarar, så får ein eventuelt redusera antal spelarar.

Erfaringsvis så er i alle fall me på Suldal svært glade for at me har ein del meir enn sju spelarar klare til kamp. Det er behov for hyppige skifter, spesielt etter eit par sugande løp over banen. Dessutan kjenner nok dei fleste av oss tendenser til strekkar, ryggar, kne og anklar som ikkje heilt spelar på lag slik dei gjorde for tjue år sidan. Men det er vel det som er sjarmen med gubbafotballen! (meir…)

Statkraftcup : Lilleputt og ungdomsskule

Noko seint, men her kjem lagbilde frå andre dag av Statkraftcup som var siste helga i april.

Dei yngste spelte laurdag, mens søndagen var det lilleputt og ungdomsskulen sin tur. Lilleputt hadde med fire lag, og ungdomsskulen to lag. Meinar på at eitt av lilleputtlaga fekk med seg ein 3. plass, mens ungdomsskulelaga måtte sjå seg slått av eit sandslag. Om det ikkje blei førsteplass på oss, så er det i alle fall veldig kjekt at det er mange med at me kan stilla så mange lag! Flest med lengst mogleg!