Skiløparar frå Suldal IL fartar for tida rundt på skirenn både her og der. Helga 21.-22.januar var det mange løparar frå Suldal i sporet.

Fire av dei eldste i skigruppa hadde tatt turen over til Holmenkollen, og deltok der på OBOS Oslo skifestival 2023. Her får dei delta på eit større arrangement og møte løparar frå heile landet i sin aldersklasse i skisporet.

Laurdag 21.01.23  var det renn i fristil med følgjande resultatliste (antal startande løparar i parentes):

G13, 3 km: Simon Bakka nr.14 (76)

G14, 3 km: Daniel Bakka nr.70 (91)

G16, 5 km: Thomas Bakka nr.46 (100)

J16, 5 km: Mathea Vik nr.32 (79)

Søndag 22.01.23 var det jaktstart og stafett som stod på programmet.

Suldal IL stilte med stafettlag i klassen G 13-14, kor Daniel Bakka gjekk 1.etappe og Simon Bakka gjekk 2.etappe. Brødrene gjekk eit flott renn, og av 48 lag frå heile landet, gjekk dei Suldal IL inn til ein flott 17. plass.

Thomas Bakka og Mathea Vik deltok på jaktstart 5 km i klassisk stil. Resultat:

G16 Thomas Bakka nr. 42 (85)

J16 Mathea Vik nr. 16 (47)

Oversikt resultatlister: https://hsil.no/category/86

Saudasprinten 2023

Litt tynt på startstreken, i nokre årsklassar, vart det naturleg nok då det same helga vart arrangert Saudasprinten for 43.gang. I år var det renn berre på laurdagen, og det var i fristil. Det nærma seg tosifra minus på gradestokken denne føremiddagen i Slettedalen, og skiløparane fekk testa både gli og krafta i fråsparka denne dagen. Det starta med barneskirenn med Eira Moe Handeland (3år) frå Suldal IL først på startstreken. Deretter gjekk det slag i slag med aldersklassane til dei vel 60 påmelde løparane hadde passert målstreken. Litt fråfall var det i laget frå Suldal pga. sjukdom, men Suldal viste elles svært godt igjen som største klubb. Følgande løparar deltok frå Suldal: G8: Vegard Moe Handeland, Olav Marcussen Moe. G10: Askil Mehus-Vik. G11: Jone Gjuvsland, Tarjei Moe Handeland, Svein Aksel Tjøstheim. J12: Hanna Lunde Hoftun. G12: Aksel Sukka Mehus, G13: Agathe Lunde. J14: Vilde Tjøstheim, Ingrid Sukka Mehus. G14: Magnus Lunde Hoftun. Menn senior: Lars Lunde.

Resultatliste: Result.Saudasprinten23