Endelig klart for lokalfotball og dette gjeld også for Suldal. For dei som har sett på terminlista kan ein sjå at det er to lag Suldal ikkje møtte på vårsesongen, og Madla C er eitt av desse. Dei bråkledde frå Madla er ei god blanding med tidlegare stjerner frå andre, tredje og fjerde divisjon, ispedd gode spelerar frå femte divisjon. Dei rykka opp før denne sesongen etter å ha putta over 120 mål i 7 divisjon i 2022 sesongen.

Suldal på si side har hatt ein variert sesong med både klare tap og flotte seiere. Me lir av lite kontinuitet der me stort sett stiller forandra lag til kvar kamp. Slik var det også til kampen mot ubeseira Madla C. Likevel var gutane klar til haustsesong og gira på å nappa poeng frå serieleiaren denne flotte fredagskvelden på Madla.
Laget Ørjan hadde tatt ut til denne kampen var: Jonas, Torjus, Tom, Sindre, Håvard, Marius, Tore, Jone, Rene, Mohammed og Øystein.
På benken starta Daniel, Gunnar og Ørjan

Me gjekk som vanlig ut i ein 3-5-2 formasjon som me har landa på at fungerer best for laget og spelerane me har tilgjengelig. Dette skulle vise seg å fungere bra utover i første omgang sjøl om me fekk to kjappe mål i fleisen tidleg i kampen. Uttdrag frå LIVE oppdateringer:

4 min: Madla står etter på corner..Tore heade ut, heading frå Madla i tverrliggeren og rett til ny madlaspelar. Han heade kontant i mål. 1-0

10 min: Strålende spel av Madla der det ende med et perfekt innlegg. Legger treffe et madlahåve som banke an i mål til 2-0

Etter dette kom me meir med i kampen og Mohammed hadde ein stor sjanse aleine med Madla sin målvakt etter strålande framspel av Tore. I det nittende speleminutt skulle me likevel få reduseringa ved god jobbing i boksen.

19 min: Frispark Suldal der Torjus slår langt. Suldal rope på straffe når Tore blir revet ned. Dommer lar spelet gå og Rene set den ledige ballen i mål. 2-1

Suldal fortsatte det gode trykket og hadde Madla på vaklande føter fleire gonger. Dei prøvde med kombinasjoner, men gode suldalsgutar kjempa godt. Då 21 minutt var spelt kom utligninga. Underteikna var både linjemann og referent og fekk ikkje heilt med seg korleis det skjedde, men ei misforståelse i dei bakre rekker hjå Madla førte til at målmannen blei utspelt og ballen trilla i mål. Herlig!

Me kjempa godt, men hadde tydeligvis ikkje høyrt etter kva Ørjan sa før kamp, der han hadde poengtert dette med å ta kampane i eigen boks. Då det gjenstår femten minutt av første omgang får Madla si ledelse tilbake

30 min: Heading e mål for Madla. Denne gong frå corner. Heim å øva på defensiv dødball guttar. 3-2
Etter dette hadde både Madla og Suldal gode sjanser, men det ebba ut med 3-2 ledelse til heimelaget.

Andre omgang starta med at Ørjan måtte foreta seg to bytter. Daniel og Gunnar kjem inn for Marius og ein forkjølt Jone. Denne omgangen skulle etterkvart vise klasseforskjeller på laga. Me hang ikkje med i det heile tatt, stor strekk i laget og det vart tut-og-kjør fotball frå dei gule og svarte frå Suldal. Madla tok over alt av spel og sette fem ballar i nettet bak Jonas.

63 min: Me er nok ein gong svake på dødball. Corneren svinges inn og Madla e rå på håve. Banke inn 4-2

65 min: Og der komme Madla sitt første mål med føtene. Rot i Suldal sitt forsvar føre til at dei er aleina med Jonas. 5-2..masse strekk i laget vårt nå, noko som stinke fleire baklengs om det ikkje skjerpes.

78 min: Ein lite konsekvent dommer snyter Jone for frispark. Dette utnytter Madla godt og speler seg gjennom. Spissen er sikker og det står 6-2..skal også seiast at Madla blei snytt for ein stor sjanse når dei blir feilaktig dømt for offside rett før målet.

87 min: Nok eit mål stanges inn bak Jonas. 7-2. Madla viser kor gode dei er og legge på ennå eit mål mens dette blir skrevet..8-2

Me blir regelrett rundspelt i andre omgang og me har mykje å jobbe med på treningane mandag og onsdag før me reiser til Kvernevik for å møte Sunde 2 på laurdag

Mål: Rene og sjølmål
Gule kort: Torjus og Rene